A pénisz bővítése: igazság és mítoszok

A pénisz megnagyobbodása sok férfit aggaszt, még azokat is, akiknél a nemi szervek mérete lehetővé teszi számukra a teljesen normális szexuális életet. Az interneten a témával kapcsolatos információk ellentmondásosak, és gyakran nem támasztják alá tényekkel.

A férfi péniszmérete fontos

Bizonyítékokon alapuló orvoslás

Számos orvosi vizsgálatot végeztek a férfi nemi szerv megnagyobbodásának képességéről és feltételeiről.

Szakértői vélemény

A protokollok rögzítették a pénisz 0, 5-3 cm-es növekedését otthon végzett műtét nélkül 3-6 hónapig.

Ennek az anyagnak az olvasói egyedülálló lehetőséget kapnak arra, hogy a témát éppen annyira tanulmányozzák, hogy az első lépéstől kezdve a testük esztétikájának javítása felé válasszanak megfelelő választást. A cikk azokat a módszereket is érinti, amelyeket a reklámozásban működőnek tekintenek, de hatékonyságukat klinikailag nem bizonyították.

Átlagos péniszméret

Sok országban az átlagos méret eltér, és különféle források szerint körülbelül 13 cm. Aggodalomra ad okot a pénisz mérete, amely kevesebb, mint 7, 5-10 cm. Ez a mikropenia vagy más betegség jele lehet.

Érdemes orvoshoz fordulni, hogy meghatározza az elmaradottság okait és kapjon ajánlásokat a kezelésre. De a természetes tulajdonságoktól függetlenül a férfiak jobbá akarnak válni, ami lendületet adott a férfi nem számára szánt „termékek" hatalmas gyártásának.

<2_img_rxx>

Hogyan mérjük meg a pénisz hosszát

A férfi nemi szervet egyenes formában, vonalzóval a tetején mérjük - a szeméremcsonttól a fej végéig.

A pénisz hossza eltér az erekció mértékétől, ezért az orvosi kutatások során a hosszát petyhüdten nyújtva mérik.

Tanulmányok szerint a nők 85% -a elégedett a partner péniszének méretével, de a férfiak csak 55% -a elégedett a péniszével.


Hogyan lehet otthon növelni a péniszét

Azok, akik ennek ellenére úgy döntöttek, hogy megváltoztatják a testük egy fontos részét, érdekeltek abban, hogyan növelhetik péniszüket otthon, műtét nélkül. A megkérdőjelezhető webhelyekről származó, megalapozatlan információk gyakran félrevezetőek.

Különböző megközelítések - a tablettáktól, vákuumszivattyúktól, töltőanyagoktól, műtétektől az alternatív augmentációs módszerekig - ígérnek eredményt. Lássuk, hogyan növelheti a péniszet, és mi nem eredményez.

Tabletta, krém, gél

A pénisznagyobbító tabletták és krémek azonnali pozitív változásokat ígérnek. De nem a pénisz növelésére, hanem az erekció növelésére irányulnak.

Feltételezzük, hogy ezek az alapok fokozott erekciós szintet okoznak, és a pénisz vizuálisan nagyobbnak tűnik. De ez átmeneti jelenség, és a gyógyszer hatása után a szerv méretei megegyeznek.

Ezek a természetes afrodiziákum kapszulák segíthetnek javítani a szexuális életet, de nem szabad őket túlárazni a pénisz megnagyobbodása esetén.

Nincs tudományos bizonyíték a tablettákra, krémekre, gélekre.

Előnyök: Mínuszok:
 • Használható kórokozóként.
 • A vitaminok, ásványi komplexek, sportkiegészítők hosszú távon javíthatják a hatékonyságot, vagy kiküszöbölhetik az alapvető anyagok hiányát a szervezetben.
 • Egyes gyógyszerek törvénytelensége és hatástalansága.
 • Nem minden gyártó figyeli a termékek minőségét, a gyógyszerek és a krémek mellékhatásokat okozhatnak, önmagukban nem képesek a pénisz növekedését okozni.

Hagyományos módszerek

A pénisz kibővítése szódával, mézzel és más népi "régimódi" módszerekkel hatástalan, egyetlen megbízható eredményt sem sikerült rögzíteni. Az ilyen terv minden eszközét kipróbálta az orvostudomány, és azokat, amelyek jótékony tulajdonságokkal bírnak, ma már gyógy- vagy fizioterápiában alkalmazzák. Ugyanaz a szóda egy lúg, amelyben nincs értelme a pénisz bemártására, és csak égési sérüléseket kaphat.

Légszivattyú

Vákuumszivattyúk

A szivattyú olyan izzó, amely a pénisz fölé illeszkedik. A szivattyúban vákuum jön létre a levegő kiürítésével. Vért vesznek a péniszbe, és megduzzad.

A készüléket az orvostudományban és otthon is használják erekció létrehozására, lehetővé teszi, hogy a fallót a közösülés előtt vizuálisan megnövelje, duzzasztva.

A szivattyú használatának hatékonysága nem lehet túl magas, mivel naponta legfeljebb 20-30 percig használható. A hosszabb foglalkozások károsíthatják a szöveteket, duzzanatot, zúzódásokat és gyengült erekciókat okozhatnak.

A tanulmány kimutatta, hogy a körülbelül 8 cm-es péniszű férfiak szivattyúinak használata 6 hónapon keresztül a hossz enyhe, átlagosan 3 mm-es növekedéséhez vezet. Ez a növekedés nem tekinthető statisztikailag szignifikánsnak.

A vákuumterápia hatékonysága 10%, az eredményekkel való elégedettség 30% volt. Ezek az eredmények azt jelzik, hogy a szivattyúk nem dolgoznak a növekedésen.

Vízpumpa

Vízszivattyúk

Az elv ugyanaz a hidraulikus szivattyúknál. A különbség az, hogy a hímvesszőt egy meleg vízréteg választja el a vákuumtól. Megnyújtja a szövetet, nagy mennyiségű vért kényszerítve a péniszbe.

A meleg víz felmelegíti a szöveteket, rugalmasabbá teszi őket és elősegíti a jobb nyújtást.

Annak ellenére, hogy nincs bizonyíték a módszer hatékonyságára, a felülvizsgálatok egyes felhasználói megjegyzik azokat a pozitív eredményeket, amelyek inkább térfogatban, mint hosszban vannak kifejezve.

Előnyök: Mínuszok:
 • A szivattyúkkal jó erekciót lehet létrehozni a szex előtt.
 • Vizuálisan megnövelhetik a péniszet, beleértve a kerületet is.
 • Vízpumpa esetén gyakorolhat zuhanyozás vagy fürdés közben.
Mellékhatások lehetségesek, elsősorban a megengedett használati idő túllépése miatt (duzzanat, bőrkárosodás, vérömleny, a pénisz bőrének sötétedése).

Hosszabbítók

Extender

Az extender olyan eszköz, amely a péniszhez kapcsolódik, és hosszan megnyúló szakaszot hoz létre az alap és a hüvelyek között, ami növekedését okozza.

A gyártók 18-60 éves férfiaknak ajánlják a hosszabbítókat.

Az elmúlt 10 évben számos speciális tanulmány megerősítette, hogy a hosszan tartó nyújtás megnöveli a pénisz hosszát:

 • 2008, tanulmány: D. Levine
 • D. Gontero 2009-es tanulmánya
 • 2011, Nikobakhta falu tanulmányozása
 • D. Moncada 2019-es tanulmánya

2010-ben D. Gontero 11 olyan vizsgálatot foglal össze, amelyek a pénisz hosszának növekedését mutatták ki egy hosszabbítóval, és arra a következtetésre jutott, hogy erős az esete a hosszabbítóknak.

Legnagyobb tanulmány Dr. Moncada extender használatáról. A 3 hónapig tartó kísérletben 93 beteg vett részt. A kapott adatok: egyenesítés 31, 2 ° -on, nyúlás 0, 5-3 centiméter.

Dr. Moncada kutatásaiban hangsúlyozza: „Az eredmény attól függ, hogy a hosszabbító naponta hány órát használ. Azok a betegek, akik napi 4 óránál hosszabb ideig viselték az extendert, az eredmény csaknem kétszeresét kapták, mint azok, akik kevesebb, mint 4 órán keresztül használták a készüléket. "

Az észrevehető eredmények elérése érdekében a hosszabbítót naponta legalább 4-6 órán át, előnyösen legalább 6 hónapig egymás után kell felhordani az eredmény megtartásához.

Az eredmény egy életen át tart, ezt mind az orvosi kutatások, mind a felhasználói vélemények megerősítik.

Dr. Paolo Gontero tanulmányában a pénisz hosszát egy 6 hónapos, az extender viselése után mértük meg. 12 hónap után ismételt mérések ugyanazt az eredményt mutatták. Azok a centiméterek, amelyeket a vizsgálat résztvevői nyertek az extender viselésével, örökre megmaradtak.

A készülék használatának hatékonysága a viselésének hosszától függ - a hosszú távú tapadás hozza a legjobb eredményt.

Ennek megfelelően a hosszabbítónak a lehető legkényelmesebbnek kell lennie, hogy minden nap 6-8 órán keresztül viselhető legyen mindenféle probléma vagy fájdalom nélkül.

A kutatók észrevették, hogy a pénisz elhúzódó tapadását nehéz elviselni, és ez a legtöbb kereskedelemben kapható hosszabbító esetében érvényes. Sok hosszabbító kényelmetlen, korlátozza a cselekvést, elmozdul mozgás közben, és két óránként el kell távolítani a szövet károsodásának elkerülése érdekében.

Szakértői vélemény

Azonban a jelen vizsgálatban használt hosszabbítót jól tolerálták, és a résztvevők betartották a vizsgálati protokollt. Ennek eredményeként csak három beteg esett ki a vizsgálatból a nemkívánatos események következtében.

A legtöbb tanulmány az erekció működésének javulását mutatja. Nem számoltak be csökkent erekcióról vagy az extender impotenciájáról. Az elmúlt években német kiterjesztők vettek részt a kutatásban.

Előnyök: Mínuszok:
Bizonyítottan nagy teljesítmény és biztonság. Lehetséges kellemetlenségek viselése. Ellenjavallatok vannak, főleg a véralvadási problémákkal és az urogenitális rendszer akut betegségeinek jelenlétével kapcsolatban.

Jelqing gyakorlatok (jelq)

Jelqing ujjburkolat

A Jelq egy ismétlődő kézmasszázs és hosszabbító gyakorlat. A jelqing hatékonysága nem bizonyított.

Speciális fórumokon jelentik a növekedést, de sajnos ezeket az adatokat nem lehet ellenőrizni.

Az orvosok nem javasolják a jelqing növelését.

De ha az ember testének diszmorfikus rendellenessége van, elégedetlen a pénisz hosszával vagy alakjával, akkor ez jó módszer a nemi szervek tanulmányozására és a hozzájuk való hozzáállás javítására.

Jelq napi kb. 40 perc. Nincs egyetlen bevált program. Az egyik fórumtag azt írhatja, hogy a gyakorlat hatékony, míg a másik számára csak sérülést okoz.

A közösségekben mind a merevedés javulásáról, mind annak romlásáról írnak a pénisz gyakori traumája miatt. A fórum felhasználói javasolják a kezdő szintű gyakorlatok megkezdését, sok erőfeszítés nélküli elvégzését, valamint az erekció és az esetleges sérülések folyamatos megfigyelését.

Előnyök: Mínuszok:
Szinte semmilyen beruházás nem szükséges további eszközökhöz - a kezdeti szakaszban csak kenőanyagra van szükség. A hatékonyság nem bizonyított, az erekció lehetséges csökkenése, a bőr traumája, az elsötétedés, a hematoma és az ödéma, a Peyronie-kór.

Műtéti beavatkozás

Pénisznagyobbító műtét

Annak ellenére, hogy a műtét tűnik a leghatékonyabb módnak a növelésre, valójában az eredmény alacsony, miután az elégedettség körülbelül 30%.

Erekcióval a pénisz kezd lefelé nézni, mivel az ínszalag be van metszve, ami megnehezíti a behatolást.

A művelet után még mindig hosszabbítót kell viselnie.

A műtéti módszert csak a legutolsó esetben szabad alkalmazni. Az is a legveszélyesebb lehet, ha a műveletet szakember végzi megfelelő tapasztalatok nélkül, vagy aki nem érti teljesen, mi befolyásolja a végeredményt. A szövődmények felsorolása magában foglalja az erekció és az érzékenység elvesztését, a fertőzés és a sebszélek kiszáradását.

Az ilyen műveletek elvégzésében nagy tapasztalattal rendelkező sebészek azonban az ilyen szövődmények nagyon kis százalékát jelentik. Dr. Juan Monreal cikkében 275 pénisznagyobbító eljárást tekint át, amelyekből szövődmények 22 embernél fordultak elő, és a kezelés után ez nem befolyásolta a műtét eredményét.

Többféle műtét létezik, amelyek viszonylag biztonságosak, ezért gyakran használják szakemberek a világ minden tájáról.

A legfontosabb a ligamentotomia, a pénisz meghosszabbítását célzó művelet.

Az ínszalag elvágása támasztja alá a fallost, és annak belső része kiszorul.

Ezt követően a hímvesszőt ebben a meghosszabbított helyzetben rögzítjük hosszabbítóval vagy hordágyon. A ligamentotomiás művelet leírásában szereplő plasztikai sebészek egyike hordágyak használatát vagy teher felakasztását javasolja (ami kevésbé kényelmes).

A hordágy lehúzza a péniszt, nem nyomja a szeméremhez, és elősegíti a pénisz helyes helyzetét - közvetlenül az eredeti helyzete alatt. Az ilyen rehabilitáció legfeljebb 3 hónapig tarthat.

A Dr. Alessandro Littara által vezetett tanulmányban arról számoltak be, hogy a műtét után legalább 3 hónapig tartó hosszabbítót használva a betegek további átlagosan 1, 3 cm-rel növelték a pénisz hosszát.

A ligamentotómiából közvetlenül eredő eredmény egyedi, és függ a kezdeti mérettől, illetve a pénisz belső részének méretétől, valamint egyéb anatómiai tényezőktől.

A szokásos növekedés + 1-2, 5 cm vagy annál nagyobb, ha a pénisz egyidejűleg megvastagszik.

Az elmúlt 10 évben a műveletek technológiája nagymértékben fejlődött, új anyagok és módszerek jelentek meg a pénisz bővítésében. A sebészeti beavatkozás kevésbé veszélyes, a kockázatok csökkentek.

A fő probléma a modern technológiákat elsajátító és az ilyen műveletek sikeres elvégzéséhez megfelelő képesítéssel rendelkező szakemberek hiánya.

Előnyök: Mínuszok:
Gyors eredmények, amelyek javíthatók hosszabbító viselésével; a kerület hatékony növekedése, amelyet más technikákkal nehéz elérni. A szövődmények kockázata, mint például merevedési zavar, nekrózis, ciszta, fertőzés, varrat dehiszcencia; a magasan képzett szakemberek hiányának problémája.

következtetések

Azok a férfiak, akik meg akarják nagyítani a péniszüket, általában normál méretűek, de pszichológiailag nem elégedettek meg vele. Ezért a szakértők mindenekelőtt pszichológiai segítség igénybevételét javasolják.

Ha mégis úgy tűnik, hogy a pénisz megnagyobbodása szükséges, akkor jobb, ha a hosszabbítót választja, mint a pénisznövekedés legbiztonságosabb és bizonyított módszerét.

A műtét csak szélsőséges esetekben vagy orvosi indikációkkal indokolt.